SUP-äventyr

Himleån

BOKA

Utanför Varberg rinner Himleån fram genom landskapet. Vår paddeltur börjar i den del som på 1800-talet grävdes för att dränera den omkringliggande jordbruksmarken. Efter en stunds paddling åker du in bland de höga vajande vasstråna och under de skuggande träden. Himleån är den smalaste ån vi paddlar i, vilket innebär att du stundtals befinner dig mitt i den Halländska djungeln. Om du är tyst kan du få se både räv, rådjur och fasaner längs med åns kanter. Paddla, njut och upplev naturen på ett nytt, spännande sätt.

Pris:
350kr/person, medföljande barn på samma bräda 50kr.
Våtdräkt 100kr
Skor 50kr
Kan betalas på plats med Swish eller online via vårt bokningssystem.

Bokning och mer info varberg@kitekalle.se eller 0340–130 45

Det praktiska:
Vi samlas vid målet på parkeringen utanför Varbergs ridklubb https://goo.gl/maps/URQ1GVZ9hz2zAWVy5

Från Lugnetrondellen (Max, Biltema) kör ni österut på Värnamovägen, ta sedan första vänster in på Stormhallsvägen. Den följer ni sedan hela vägen till Varbergs Ridklubb.

Vi byter om och kör er med bil till starten cirka tio minuter bort. Efter en kort instruktion paddlar ni iväg. Paddlingen tar cirka 1,5 timme. Är ni fler än sex personer kör vi två omgångar, alternativt ordnas transport på annat sätt. Ta gärna med en vattentät påse för mobilen.
OBS! Det finns tyvärr inga toaletter vid starten eller målet.

Fototävling:
Ta ett SUP-kort, lägg upp det på Instagram eller Facebook och tagga #KITEKALLE #SUP så är du med i vår fototävling. Den sista september utser vi tre vinnare som får varsitt presentkort om 700 kr.   

Lämplig klädsel:
Vid varmare väder räcker badshorts och en t-shirt. Vid regn eller kallt väder rekommenderas våtdräkter som ni kan hyra av oss för 100 kr/st. Vi har även våtskor att hyra för 50 kr/paret. Vi behöver veta längd och vikt på de som ska hyra våtdräkter minst en dag innan.

Vi rekommenderar skor då brädorna vid ett tillfälle måste bäras en kort sträcka och botten av ån där mest består av sten. Glöm ej solskydd, solglasögon samt säkerhetsrem till glasögon.

Deltagare
Turen passar alla. Du kommer behöva sitta eller ligga ned på brädan för att ta dig förbi vissa hinder. Simkunnighet och normal kondition rekommenderas.
Barn från cirka 10 år kan paddla själva, vi tar med en bogserlina så att ni kan dra dem om de inte orkar hela vägen. Meddela oss hur många barn det är. Barn under 10 år kan åka med en vuxen. All paddling sker på egen risk.

Villkor för avbokningar:

  • Mer än 7 dagar innan ingen kostnad   
  • Mellan 7 dagar och 3 dagar innan 50%   
  • Mindre än 3 dagar innan 100%   
  • Tid som gäller för avbokningar är klockan 12.00


BOKA