SUP-äventyr Falkenberg

SUSEÅN

I Falkenberg rekommenderar vi en tur i Suseån. Vi startar 4–5 kilometer uppströms från havet och paddlar cirka 1,5–2 timmar medströms hela vägen ut till havet.

Suseån är en mindre å som rinner genom den södra delen av Falkenbergs kommun. Turen ringlar sig genom skog och öppen terräng och det är en fantastisk upplevelse att få glida fram genom reservatet. Suseån är grund så räkna med en del forsar och träd att ta dig förbi längs vägen. Även en del lyft förekommer på den övre delen av sträckan. Ån mynnar ut i Kattegatt mellan de två naturreservaten Vesslunda och Grimsholmen och anses ha stort geologiskt, arkeologiskt och landskapsmässigt värde. Hur går det till: Vi samlas på parkeringen vid mynningen, där vi ser till att ni har all utrustning ni behöver och ni byter om på plats. Sedan kör vi er till starten där våra instruktörer ger all information ni behöver inklusive en kort instruktion för hur ni paddlar SUP. Allt för att ni ska känna er trygga och redo inför paddlingen.

Är ni fler än 12 personer kör vi i två omgångar, alternativt ordnas transport på annat sätt. Ta gärna med er en vattentät påse så ni kan ta med er mobil. OBS! Det finns inga toaletter vid starten eller målet. Räkna med cirka 2,5–3 timmar totalt innan ni är tillbaka.

Vi rekommenderar våtdräktsskor för att skydda fötterna då åns botten mest består av sten och träd och kvistar.

Pris: 
350kr/person, medåkande barn 50kr
Våtdräkt 100kr
Skor 50kr

Tider:
Alla dagar varje heltimme från klockan 10.00 till 18.00.
Bokas via vår partner Villa Surf Garden info@villasurfgarden.se

Hur går det till:
Vi samlas på parkeringen vid mynningen, där vi ser till att ni har all utrustning ni behöver och ni byter om på plats. Sedan kör vi er till starten där våra instruktörer ger all information ni behöver inklusive en kort instruktion för hur ni paddlar SUP. Allt för att ni ska känna er trygga och redo inför paddlingen.

Extra
Vill ni lägga till det där lilla extra till ert äventyr erbjuder vi också yoga och möjligheten att beställa matpaket. Det går också att hyra cyklar så att ni kan ta er till och från nästa aktivitet. Hör av er så skräddarsyr vi er dag utifrån era önskemål.

Fototävling:
Ta ett SUP-kort, lägg upp det på Instagram eller Facebook och tagga #KITEKALLE #SUP så är du med i vår fototävling. Den sista september utser vi tre vinnare som får varsitt presentkort om 700 kr.

Lämplig klädsel:
Vid varmare väder räcker badkläder och en t-shirt. Vid regn eller kallt väder rekommenderas våtdräkter som ni kan hyra av oss. Vi behöver veta längd och vikt på de som skall ha våtdräkter minst en dag innan. Glöm ej solskydd, solglasögon samt säkerhetsrem till glasögon.

Deltagare
Turen passar alla. Du kommer behöva sitta eller ligga ned på brädan för att ta dig förbi vissa hinder. Simkunnighet och normal kondition rekommenderas.

Barn från cirka 10 år kan paddla själva, vi tar med en bogserlina så att ni kan dra dem om de inte orkar hela vägen. Meddela oss hur många barn det är. Barn under 10 år kan åka med en vuxen. All paddling sker på egen risk.

Villkor för avbokningar:

  • Mer än 7 dagar innan ingen kostnad
  • Mellan 7 dagar och 3 dagar innan 50%
  • Mindre än 3 dagar innan 100%
  • Tid som gäller för avbokningar är kl. 12:00BOKA