KITEKURS / KITESKOLA

KITEKALLE har erbjudit kitekurser i över 10 år och just nu har vi kiteskolor i Göteborg, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Linköping, Lidköping, Umeå och Öland.

Vi håller kurser för alla, från nybörjaren som aldrig ens varit nära en kite till vana kitesurfare som vill utvecklas eller träna på något specifikt. Vi skräddarsyr helt efter dina behov och ser alltid till att du får den tid du behöver med instruktören så att du får ut mest möjligt av din kurs. KITEKALLE är en av få IKO-certifierade kiteskolor i Sverige. Det innebär att våra instruktörer är utbildade via International Kiteboarding Organization (IKO), en garanti för hög standard på både instruktören och kursen. Det viktigaste för oss är att du som deltagare ska uppnå dina önskemål, ha kul och känna dig trygg med både utrustning och instruktör. Vi älskar kitesurfing och brinner för att dela med oss av vår passion!

Bra att veta för dig som ska gå någon av våra kurser 
Våra instruktörer är IKO-certifierade – för din trygghet och hög kvalitet på kursen  All utrustning du behöver ingår i kurspriset – du behöver bara dyka upp så löser vi resten  Max två deltagare per instruktör (Gäller ej 10 tim kursen i Rågelund)– för din säkerhet och för att du ska få ut maximalt av din tid  Vindgaranti på alla kurser – vi bokar om ditt kurstillfälle om vinden sviker

Kitekurs
Grundkurs kitesurfing 5h

För dig som är nybörjare och vill upptäcka kitesurfing.
Tid: Ett kurstillfälle á 5 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållande)

Vår grundkurs vänder sig till dig som aldrig kitesurfat förut och är det säkraste sättet att starta ditt kitesurfingäventyr på. Vi går igenom grunderna inom kitesurfing och efter genomförd kurs kommer du* känna dig säker nog att fortsätta träna på egen hand.
* ca 66% 

Dessa moment ingår i grundkursen:
– Grundläggande teori bakom kitesurfing
– Säkerhet
– Utrustning
– Kitekontroll
– Bodydrag
– Brädkontroll

Pris: 2 750kr
Vill du köpa kiteutrustning efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.
Boka på info@kitekalle.se eller klicka på knappen nedan

BOKA KITEKURS BOKA KITEKURS I RÅGELUND

Kitepaket 

Fortsättningskurs kitesurfing

För dig som har gått grundkursen och vill utvecklas till en bättre och säkrare kitesurfare.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållande) 

De allra flesta som går grundkursen tar också fortsättningskursen. Det här tillfället ger dig möjlighet att träna vidare på det du lärt dig under grundkursen. Under den här kursen går instruktören igenom hur du kommer upp på brädan och åker åt båda håll samt hur du håller höjden och kommer tillbaka till din startpunkt. Resterande tid anpassar instruktören helt utifrån dina önskemål och förutsättningar.

Pris: 2100:-

Vill du köpa kiteutrustning efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.
Boka på info@kitekalle.se eller klicka på knappen nedan

BOKA KITEKURS

Kitepaket 

Introkurs på land

För dig som vill lära dig grunderna, kursen utförs enbart på land.
Tid: Ett kurstillfälle á 2 ½ timme
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållande)

  Dessa moment ingår i introkursen på land: 
– Teori
– Praktiska övningar med träningskite
– Praktiska övningar med stor kite

  Pris 1 500kr 

Boka på info@kitekalle.se eller klicka på knappen nedan

BOKA KITEKURS

Grundkurs kitesurfing 10h - endast i Rågelund

För dig som vill ha en riktig rivstart på din kitesurfing.
Tid: 10 timmar, uppdelat på 2 dagar
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållanden)

Kitesurfing är en sport som alla kan uppskatta. Med vår grundkurs på 10 timmar och marknadens senaste utrustning från North Kiteboarding har det dessutom aldrig varit lättare att börja. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare. Vi håller 95% av våra kurser vid vårt center i Rågelund, strax söder om Göteborg, där vi har Göteborgs överlägset bästa kursstrand

KITEKALLE är en IKO-certifierad kiteskola och dessutom rekommenderade av Svenska kiteförbundet. Alla våra instruktörer är således certifierade och brinner för att ge just dig Sveriges bästa kurs. Vi har kört kitekurser längs med västkusten sedan 2009. Under hela den tiden har våra kurser ständigt utvecklats och förbättrats. Med några av Sveriges mest aktiva instruktörer, marknadens bästa utrustning och vårt beprövade kurskoncept vet vi att du kommer få en toppenupplevelse!

Det här ingår i kursen
Målet med vår grundkurs är att du som elev efter kursen ska ha mer än tillräckliga kunskaper och självförtroende nog för att på egen hand fortsätta med din nya favoritsport.

Teori
Här går vi bland annat igenom vindstyrkans påverkan, bra och dåliga vindriktningar, regler och en hel del andra saker som är bra för dig att ha koll på.

Riggning
Det är ingen idé att ha en fin kite om man inte vet hur man riggar den, eller hur? Vi lär dig rätt sätt, hur du undviker trassel och olyckor. Vi lägger dessutom med en del “beach-vett”, så att du vet hur man ska föra sig på en kitestrand.

Säkerhetssystem
En kedja är bara så stark som sin svagaste länk. Därför är vi oerhört glada och stolta över att få jobba med North Kiteboarding. Med marknadens bästa och mest intuitiva säkerhetssystem har vi allt på vår sida, om nu olyckan skulle vara framme.

Kitekontroll
God kitekontroll är avgörande för ditt kitesurfande. Våra instruktörer kommer stötta och tipsa dig men samtidigt ge dig utrymme att på egen hand känna efter och lära dig hur kiten fungerar.

Bodydrag
Nu får vi äntligen känna på kraften i kiten! Vi ligger på mage i vattnet och släpas bakom kiten. Låter det kul? Det är det!

Bräda
Det vi alla har väntat på! Vi lär dig rätt teknik för vattenstart och hur du ska kryssa mot vinden. Att lära sig kitesurfa är mycket mer än att bara stå på en bräda, men det är en fantastisk känsla när man kommer upp ur vattnet och känner hur man susar iväg. Priceless!

Pris: 3 390kr
Vill du köpa kiteutrustning efter genomförd kurs ger vi rabatt motsvarande kurspriset.
Boka på info@kitekalle.se eller klicka på knappen nedan

OBS! Vi behöver minst 2 elever anmälda för att kunna genomföra kursen. Vid endast 2 elever anmälda kortas kurstiden till 6h.

BOKA KITEKURS I RÅGELUND

Kitekit 

Privatlektioner

För dig som vill få en skjuts framåt i ditt kitesurfande.
Tid: Ett kurstillfälle á 3 timmar 
När: Ny kursstart varje dag (förutsatt bra vindförhållande) 

Vi lägger upp kursen helt efter dina önskemål. Kanske har du gått en kurs tidigare men aldrig riktigt kommit igång eller så önskar du få lite extra tips och hjälp på vägen. Du kan boka privatlektion för dig själv eller för dig och en kompis.  

Pris 1 elev: 900kr/timme inklusive utrustning eller 750kr/timme med egen utrustning
Pris 2 elever: 700kr/elev o timme inklusive utrustning. En bokning gäller minst 2 timmar

Boka på info@kitekalle.se eller klicka på knappen nedan

BOKA KITEKURS BOKA KITEKURS I RÅGELUND