23 maj och 30 maj

Halmstad smakrunda

  • Rundan startar hos Kitekalle
  • Starttider 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00 (du behöver vara på plats 10 minuter före din starttid)
  • 38 kilometer cykelsträcka, hela turen tar cirka 6 timmar
  • 7 stopp
  • Varje hel- och halvtimme hålls en presentation på varje stopp
  • Max 8 personer vid varje start, eller enligt gällande restriktioner vid tillfället
  • 695 per person
  • Allergier eller specialkost anmäler du vid bokning

BOKA

Behöver du hyra cykel?
Kitekalle har ett stort sortiment cyklar till uthyrning, både elcyklar, citybikes och touringcyklar. Vill du hyra cykel till Halmstad smakrunda behöver du boka det i förväg genom att mejla info@kitekalle.se eller ringa 035–212223

img

Hallands konstmuseum

Välkommen till Hallands Konstmuseum. Här möter du en av muséets guider som berättar historien om Hallands Konstmuseum, från 1933 till idag. Vilka utställningar fanns förr, vad finns det att upptäcka idag och vad är egentligen ett konstmuseum?

img

Fogarolli kaffevagn och Krantz brödbod i Grötvik

I Grötviks vackra miljö blir det gott kaffe med riktigt god fika. Det är Martin som bjuder på kvalitetskaffe från sin Fogarollivagn och vill du inte ha kaffe serverar han så klart även andra varma drycker. Den goda fikan står Krantz brödbod för, genuint hantverk när det smakar som bäst.

img

Vilshärads gårdsbutik + Strandlida ölbryggeri + pizzabussen

I Vilshärad välkomnar Clas er till sin gård och Vilshärads gårdsbutik, en genuin gårdsbutik som funnits i mer än 50 år. Det är mitt i sparrissäsongen så givetvis står denna underbara primör på menyn. Men det är inte enbart Clas som möter er på gården, där finns också Josefine och Magnus Josefine med Pizzabussen (23 maj), Kitekalles egen grillmästare (30 maj) samt Gunnar från Strandlida Bryggeri. Josefine och Magnus driver Pizzabussen där de gör vedugnsbakade pizzor på lokala råvaror, extra lokalt idag eftersom gårdens sparris hamnar på pizzan. Och när Kitekalle står vid grillen blir det givetvis sparris på menyn då också, med goda tillbehör. Gunnar och Strandlida Bryggeri bjuder på hantverksmässigt producerad öl, just vid det här tillfället får ni provsmaka deras goda lättöl.

img

Mr Gelato

I Gullbrandstorp har Mr Gelato, eller Joakim som han också kallas, sin alldeles egna lilla glassfabrik. Glasstillverkningen sker alltid från grunden och smakerna Mr Gelato erbjuder är inspirerade av säsong, lust och tillgänglighet på råvaror. Precis som det ska vara! Här får ni prova dagens glass.

img

Nellie Nettis + Skånskan

Söndrums egen inredningsbutik! Här hittar du Anettes handplockade utbud av inredning och textilier. En butik fylld av inspiration och passion för inredning. Dagen till ära erbjuder Anette 15% rabatt på hela sortimentet. På plats finns också Skånskan och bjuder på sina välsmakande praliner tillsammans med en kopp kaffe.

img

Me and my food

Chatarina Mardell driver Me and my food och är det något hon brinner för så är det att skapa härliga matupplevelser. Chatarina har vunnit Halv åtta hos mig, och när hon nu bjuder in till en matupplevelse hemma hos sig blir det en spännande fusion av Halländska primörer och asiatiska smaker.

img

A little party

På A little party välkomnar ägare Magnus er med stor glädje och passion. Kylarna är fyllda med noga utalda kvalitetschampagner, allt från de stora drakarna, till små exklusiva odlare med mycket liten produktion. Här får ni ett smakprov, med eller utan alkohol, som Magnus valt ut speciellt för er. En inte helt dum avslutning på rundan!